«Mannen är irriterande»: vad man ska göra för att inte förstöra äktenskapet

Låt inte dina känslor bli bättre …

14 september 2019

I varje gift par kommer förr eller senare en tid då en eller båda av dess medlemmar är missnöjda med den andras beteende eller attityd. Det är inte alltid möjligt att uthärda obehagliga stunder, stänga ögonen för felaktig eller obehaglig beteende hos din partner och undertrycka irritation och irritation hos dig själv, och leder inte till något gott i slutändan. Problem måste lösas under en dialog, men ofta kan aggression, förbittring och missförstånd inte undvikas.

Marina Abravitova

Först och främst måste du förbereda dig i förväg för att prata om problem med din betydande andra..

Välj först rätt tid och plats. Atmosfären bör främja ett bekvämt samtal, det bör inte finnas några främlingar runt, det bör finnas tillräckligt med tid för dem båda. För det andra, formulera kärnan i problemet i förväg för att lugnt och tydligt uttrycka det och inte försöka hitta rätt ord redan under konversationen. Tänk på argumenten, kom ihåg lämpliga exempel på situationer som orsakade ditt missnöje.

För att din partner ska höra och förstå dig rätt, kast inte torra påståenden, utan komplettera dem med en förklaring av dina obehagliga känslor och tankar.

Förstå att situationen som kommer att diskuteras i konversationen, troligen, verkar problematisk bara för dig och inte för din partner, annars skulle han knappast ha tillåtit det. Men de negativa känslorna du upplever till följd av denna situation är redan en anledning för din partner att ta ett steg mot korrigering..

Börja reda ut saker med nära och kära, sätt under inga omständigheter på skuldkänslan, men koncentrera dig på kärnan i det problem som diskuteras.

Anklagelser kommer inte att vara till hjälp, men du kan framkalla en defensiv reaktion från din partner och höra påminnelser eller vägran att fortsätta samtalet. Utan att vädja till din partners skuldkänslor, gå därför till sakens kärna och ange dina önskemål..

Låt inte dina känslor ta över ditt sinne.

Detta kan åtminstone leda till att du inte kommer att kunna dra rätta slutsatser eller tydligt uttrycka din åsikt. I värsta fall kan dialogen bli ett vanligt gräl med rop och utbyte av förolämpningar. Starta en konversation med ett svalt huvud, och om du känner att det blir väldigt svårt att innehålla känslor, ta en paus i konversationen för att svalna och fortsätt sedan..

Kom ihåg: ett ord är inte en sparv.

Om känslornas intensitet under samtalet fortfarande inte kunde undvikas, är det bättre att avsluta dialogen helt än att låta dig själv och din partner kränka varandra. Ömsesidiga attacker under ett argument kan ha mycket allvarliga konsekvenser för ditt förhållande, för ibland kan ett ord skada väldigt mycket. Inte bara direkta förolämpningar utan även andra manifestationer av respektlöshet, som sarkasm och barbs, bör inte tillåtas i dialogen.

Å andra sidan är det nödvändigt att förstå att ord som uttrycks under påverkan av negativa känslor inte alls har något att göra med sanningen. Oftast är förolämpningar under ett gräl en elementär defensiv reaktion och ett sätt att kasta bort den ackumulerade negativiteten, och inte en värdelös åsikt om en person. Med det i åtanke, hoppa inte av axeln eller hoppa till slutsatser när du hör ord som skadar dig. Ta dig tid och kom tillbaka till konversationen senare..

När du gör klagomål till din partner, bli inte förvånad eller arg om du hör dem som svar..

Inte konstigt att det finns en åsikt att två personer är skyldiga i familjeproblem. Oftast är det. I de ögonblick som du är olycklig med, är det troligtvis ditt fel, var redo att förstå och erkänna det. Det är omöjligt att lösa familjeproblem ensam..

Kom ihåg att du och din partner, även om du är en helhet, är olika människor, inte bara för att en av er är man och den andra är kvinna..

Vad man än säger, du har en annan typ av tänkande, olika temperament och olika uppfattningar om samma saker. Hitta en individuell inställning till din partner, unika nycklar för att förstå dina tankar och känslor för din partner. Tveka inte att berätta för din själsfrände om din kärlek under samtalet och kom ihåg att det praktiskt taget inte finns några olösliga problem och konflikter..