Flirtlektioner: omöjligt att motstå

Behöver jag specifikt lära mig att flirta webbplats, eller är det som en tusenfot som lär sig att gå? Vad ska du göra för att alltid gilla dig själv? Efter att ha deltagit i ett seminarium för den världsberömda flirttränaren i London gjorde Svetlana Kolchik några ganska oväntade upptäckter.

18 augusti 2008

Du måste lära dig att få en orgasm från dig själv.

 • James (till vänster om författaren) behöver inte lära sig att lära känna varandra – han planerar själv att öppna en pickupskola för män i Skottland.
 • Lee drömmer om «stor och ren kärlek», men han kan bara inte hitta rätt tjej. Peta Heskels seminarium – hans sista hopp.

Efter att ha skisserat presentatörens första fras ser jag förvirrad omkring mig. Hotellets mötesrum i hjärtat av Londons trendiga Notting Hill. Ett par dussin sömniga och ganska oattraktivt klädda män och kvinnor i olika åldrar satt i en cirkel med anteckningsböcker och pennor redo. Ingen kommer att klä av sig ännu. Generellt sett ser det inte ut som ett tantraseminarium.

«Jag kan inte lära dig hur man flirtar», meddelar värden och tar en lång klunk grönt te från en lång transparent mugg. «Allt du behöver är att återvända till dig själv.».

«The Way to Myself» börjar på en kylig morgon klockan 10:00 och har ett ganska konstigt namn – Flirting Weekend («Weekend of flirting»). Det leds av Peta Heskel, en väldigt färgstark person som kommer att se 45 år ut (hon är faktiskt mycket mer), ägaren till en chock av rött rött hår, ljusa fräknar (som det visade sig senare – tatuerat) och en lång färgglad kjol, som en hippieungdom på 60 år -x.

Jag hörde första gången om den här kvinnan för några år sedan från min goda vän Valera, som en gång förde Fladdanica-partier till Moskva. Valera hävdade att mitt liv skulle vara åtminstone ofullständigt utan att träffa Peta. Peta Heskel anses verkligen vara den främsta flirta tränaren (enligt vår uppfattning kallas den «relationskonsult»), om inte i hela världen, då i England. Hon har dirigerat sina berömda flirtverkstäder i över 10 år och har skrivit flera bästsäljare om kärlek och relationer (en av hennes böcker, The Flirt Coach’s Guide to Finding the Love You Want – “Flirting Coach’s Guide: How to Find the Love You Want «, Snart släppt i Ryssland). Peta har dykt upp på TV många gånger – i England och Amerika, har skrivit en massa artiklar i kvinnotidningar … I allmänhet förstår du varför min nyfikenhet så småningom rådde och trots att jag flirta, mildt sagt, behöver jag inte lära mig åkte till London för sitt seminarium.

Jag kommer att lära dig frihet att älska

 • Lee drömmer om «stor och ren kärlek» men kan inte hitta rätt tjej. Peta Heskels seminarium – hans sista hopp.
 • Salsa-terapi avslutas med meditation, under vilken vi fokuserar på solar plexus och försöker återställa det «kontinuerliga energiflödet».

Till att börja med ber Peta oss alla att sitta på stolar så att båda fötterna kommer ordentligt vid golvet och inte korsar varandra – annars blockerar vi, i hennes ord, energiflödet, främst sexuellt. bästa potensmedlet Vidare uppmanar Peta oss att omedelbart börja övervaka hur och vad vi säger. ”Varje ord bär också en viss energi”, säger Peta (hon själv föraktar dock inte ordet jävla, utspäd det med citat från Freud, Jung, Shakespeare och James Joyce). «Där är du, Patrick,» vänder hon sig till den tysta brunetten. – Varför kom du till mitt seminarium. «» Jag … jag har … – Patrick sänker ögonen och rodnar något. – Jag har problem med kommunikationen, särskilt med främlingar … «» Sluta! – Peta avbryter honom med blinkande ögon. – Vi är alla vana med att fokusera på problem och gillar att prata om vad som är fel med oss. Men detta är offrets position, så vi lockar ännu fler problem i våra liv. Patrick, vad vill du verkligen? » «Jag tror att jag borde vara mer självsäker», säger Patrick. «Måste du eller vill du verkligen?» Peta svarar. «Det jag verkligen vill är att lära mig att vara mig själv i sällskap med attraktiva kvinnor», svarar Patrick i en mer fast ton efter en kort paus. «Det är bättre», nickar Peta och fortsätter med patos: «Problemet är att vi från barndomen lär oss att vara vad vi tror att de omkring oss vill se. Vi är vana att dölja vår sanna väsen eftersom vi är oroliga för vad de tycker om oss. Även om all vår rädsla ofta dikteras enbart av vårt ego «.

Om det bara var så enkelt! Återigen är jag förvånad över hur grundläggande saker på några minuter läggs ut på fingrarna i genren «två gånger två – fyra» vid träning. Livet börjar omedelbart verka så förståeligt att det inte ens är intressant. För att till exempel lära sig förstå sig själv och andra människor är det enligt Peta (som på en gång gick en intensiv kurs i NLP – neurolingvistisk programmering – och nu utövar det med styrka och huvud) att det är tillräckligt att vara «här och nu». ”Vet du hur mycket ovärderlig information vi kan få när vi kommunicerar med en person? Och inte från vad han säger, utan från hur han rör sig, hur hans hållning, ögonuttryck, pupillstorlek, hudfärg, röstton etc. förändras under konversationen, förklarar hon. – Och när vi går ner på gatan tittar vi vanligtvis på fötterna, vi är till och med rädda för att titta i andras ögon. Och när vi är rädda är vi inte fria! »

Vem har dig till lunch?

 • Övning som kallas «Känn dig själv»: med ögonen stängda, rör vid nässpetsen.
 • Seminariedeltagare går ut för att bekanta sig «i fälten».

Att låta oss gå till lunch ger Peta ett uppdrag: titta i ögonen, le och komplimangera tre främlingar. Även om det är lite lättare att börja le till främlingar i London än i Moskva, har mina klasskamrater ingen brådska med att utföra uppgiften – de kan inte vänta med att först tala om vad som fick dem att betala nästan femtio pund för en flörtverkstad. Patrick, den som förhördes i lektionen, medger att han vid 34 år aldrig personligen bjöd in en tjej på ett datum – killen träffar antingen på webbplatser eller på blinda datum som goda vänner ordnar för honom då och då … Samtidigt arbetar han som ingenjör i det internationella internetföretaget Skype och runt honom, som han uttryckte det, «det finns alltid många vackra tjejer», men han är rädd för att ta det första steget. Patrick, även om han är blyg, är väldigt charmig, och jag säger till honom att tjejerna troligen kommer gärna att träffa en träff med honom. Han tänker annorlunda: ”Jag är väldigt rädd för att hon ska säga” nej ”. Kanske är faktum att min mamma var en riktig tyrann. » Vilken dum vana vi har att vara våra egna psykoanalytiker! Hans vän, en pumpad brunett med ett konstigt kinesiskt namn för en 100% engelskman, klagar över att han är trött på att delta i dejtingsamtal, där «flickor kommer med sina flickvänner och skvallrar hela tiden.» Sedan säger han en viktig sak värdig en separat serie av «Sex och staden»: «Jag behöver kärlek och ett seriöst förhållande, och nyligen har jag stött på tjejer som bara behöver sex!»

Lee och en annan karaktär vid namn James, vars tal jag knappt klarar av på grund av deras starka skotska accent, uppmuntrar aktivt till lunch. Detta är särskilt smart med James, som ger mig den ena komplimangen efter den andra, ställer många smarta frågor och «speglar» mina gester. Lite senare medger James att han är professionell (igen – i NLP) och får erfarenhet i London för att öppna sin egen flörtskola hemma i Skottland – för män. ”Brittiska män måste omedelbart lära sig att se ögonen på dig”, klagar han och höjer galant servetten som jag tappade och häller vatten i mitt glas. – Vi är väldigt pressade och vet ofta inte ens hur vi ska närma oss en kvinna … «» Verkligen. «- Jag ler kokett till James, men för mig själv tror jag att han verkar vara en bra affärsman.

Salsa terapi

 • För att lära känna varandra framgångsrikt, enligt Peta Heskel, måste du koppla av, sluta oroa dig för vad de tycker om dig, och viktigast av allt, älska och acceptera dig själv. Hjälper, uppriktigt intresse för samtalspartnern och spontana komplimanger till främlingar.

Efter lunch bjuder Peta Heskel oss att glömma att flirta ett tag och börja dansa, nämligen «salsa-terapi». En speciellt inbjuden danslärare vid namn David, vars viftande gång tyder på homosexualitet, lägger sin hand på underlivet och gör några desperata höftstöt a la tidigt Michael Jackson. Häftigt. «I den västerländska civilisationen är vi vana att tänka för mycket, och vi dansar vanligtvis med överkroppen, och den nedre är spänd och begränsad», säger David. «I Brasilien, till exempel, dansar alla med höfterna för att de inte är rädda för att vara sensuella.».

De sätter på musiken, vi parar ihop och försöker skildra en sans av salsa. David, som trots sin höga uppväxt är långt ifrån ung ålder och inte den mest smala byggnaden, dansar verkligen som en gud, uppmanar: ”Tänk inte på teknik! När du börjar tänka på hur du rör dig börjar ditt ego prata i dig. Klipp av egot, dans bara och njut av livet! »

Min salsapartner, en lång, skallig följeslagare i obestämd ålder, tog överklagandet bokstavligen: han tog blicken ur min klyvning en sekund och frågar vad jag gör ikväll. (Bravo! Han slösar inte bort tid!) Jag skyndar mig att göra honom besviken, för jag har andra planer för kvällen: på Petas instruktioner går jag och tre andra tjejer från seminariet «ut på fälten» – för att bekanta mig med en av de trendiga pubarna i Notting Hill..

Om vi ​​dricker, då på egen hand

 • ”Skickades du? Byt till ett nytt objekt! » – alla väggar i rummet där Flirting Weekend äger rum är klistrade med sådana pseudo-uppmuntrande affischer.
 • Ett sätt att kommunicera från USA är att ge en halvbekant person (en berusad man i en bar är också en person) ryggmassage (med fingrar, knytnäve, armbåge).

Vid midnatt har vi redan tagit bort den tredje flaskan med australiensiska Chardonnay, och jag vet redan allt som är möjligt och vad som inte handlar om tjejer. Till exempel den 27-åriga blonda Lucy (supersexig!) Fram till nyligen daterade bara «otillgängliga män» som aldrig hittade tid för henne. Och att 38-åriga affärsdame Lydia-män tenderar att springa iväg under ett datum. Och den 41-åriga apotekaren Soraya har inte träffat någon på åtta år, för hon var upptagen med sin karriär och uppfostrade sin dotter, och nu vill hon gifta sig och få fler barn, men hennes problem är att hon med män alltid var «för bra och inte visste hur man skulle säga nej. » «Vet du att 40-åriga kvinnor nu är de mest aktiva i att föda barn?» – Soraya tar en lång slurk vin och kastar en drömmande blick mot baren, som är full av många killar. Ärligt talat berörs jag uppriktigt av tjejer. Varken 38-åriga Lydia eller 41-åriga Soraya har någonsin varit gifta och är inte särskilt oroliga över detta, uppenbarligen efter filosofin som är trendig i västerländska storstäder att «fyrtio år är de nya trettio.».

”Och trots allt kommer ingen att komma förrän vi kallar dem! – redan ganska full Lydia klagar på mig för engelska män. – De är så frysta – medan du snurrar på dem för något blir du grå. Berätta för mig, betalar ryska män för en kvinna på ett datum? » «De betalar. Och de gifter sig med oss ​​mycket tidigare än med dig, ”svarar jag med ett skratt. Flickvännerna livar upp: «Var kan vi träffa ryssar?!» För närvarande – förmodligen för att återställa internationell rättvisa – pratar en mycket trevlig kille, något som liknar Jude Law, med Lydia. I ungefär tio minuter chattade de entusiastiskt och slutligen frågar mannen: «Flickor, vill du ha något att dricka?» «Tack, men vi dricker redan vin», svarar Lydia ärligt. «Okej, då går vi till baren och köper oss själva.» Det finns ingen gräns för flickans besvikelse: ”Som alltid! Alltid är något fel! Det hela började så bra, och nu kommer han förmodligen inte tillbaka. » «Varför lät du mig inte köpa dig en drink?» – Jag spränger av nyfikenhet. «Vi drack redan vin, och jag ville inte bry mig om det …» – Lydia ritar osäkert. «Och ändå varför gav du honom inte tillfälle att rätta dig?» – Jag är intresserad. Dessa ord – enligt min mening helt uppenbara – har en effekt av sanning på henne. «Detta är ett av de mest värdefulla råd jag har fått i mitt liv!» – Lydia, vars bästa år verkar ha förstörts av feminismen, ser på mig med alla ögon som en guru av syndig kärlek ned från himlen.

10 tips från Peta Heskel

 1. Titta alltid på ditt kroppsspråk – ditt och de omkring dig.
 2. Titta på din röst – ju mjukare och mer sammetslen det är, desto mer aktivt kommer människor att nå dig. Vi svarar skarpare på röstklang än på ord..
 3. Var inte rädd för att röra vid den andra personen. Det bygger kontakten mer effektivt än ord..
 4. Observera alltid hur den andra personen ser ut och rör sig. Om du kopierar hans gester kommer han att tränga igenom dig snabbare..
 5. Öva mitt tillstånd på mitt bästa varje dag..
 6. Försök alltid andas med magen (fokusera på en punkt 4 cm under naveln). Det hjälper dig att koncentrera dig och hitta balans..
 7. Tänk på vad du verkligen vill ha i livet..
 8. Ställ dig själv en fråga i varje obehaglig situation: vad kan jag lära mig här?
 9. Skynda dig inte för att döma andra, försök att urskilja åtminstone något bra i varje person – du blir friskare.
 10. Var inte rädd för att se människor i ögonen.

«Jag är som bäst»

Nästa morgon blev antalet flörtentusiaster tunnare något, och en bra hälft av dem som dök upp hade en svår baksmälla. Mina flickvänner tävlar med varandra för att rapportera om äventyren i går kväll, som fortsatte med dem redan i min frånvaro. Vi gör konstiga övningar: vi tränar kollektivt i sång i halsen (för att förmodligen känna att vi alla är anslutna till varandra), kramar (att «kompensera för bristen på kramar»), lär oss att se i ögonen och säga «okörda» komplimanger till varandra. Jag tycker att övningen «mig som bäst» är mest användbar. Först uppmanas vi att skriva ner på papper de kvaliteter som vi värdesätter och älskar i oss själva, liksom hobbyer, hobbyer och andra saker som glädjer oss. Sedan uppmanas vi att komma ihåg en ny situation när vi kände harmoni och lycka, och försöka känna detta tillstånd igen. «Lycka är utgångspunkten för alla livets prestationer», säger Peta. – Dina ögon börjar lysa, dina axlar räcker ut, dina muskler slappnar av. Du blir otroligt attraktiv. Detta är en orgasm från sig själv «.

På många deltagares ansikten finns dåligt dold besvikelse – de räknade med en mer specifik mästarklass «om reglerna för att plocka upp.» Om de vill ha detaljer, låt dem komma till Moskva – i vilken nattklubb som helst (ja, i en klubb – på vilket kontor som helst) kommer de att få se hur det görs.