7 sekunder för vilka han kommer att dekryptera dig

Vissa män tror inte på kärlek vid första anblicken, andra förväxlar det med ungkarlsförtvivlan, och andra imiterar skickligt och cyniskt. Hur första intryck påverkar relationer?

Kolumnist Alexei Karaulov berättade om hur män utvärderar kvinnor under de första sekunderna av deras bekantskap:

– När en man säger: «Jag insåg genast att jag hela mitt liv letade efter någon som du!» – det kan betyda olika saker. Till exempel: «Kom till mig tidigare.» Eller: «Gud ge oss att vi gifter oss de närmaste sex månaderna, annars kommer jag, som vanligt, att ändra mig.» Men vi sätter sällan en bokstavlig mening i denna fras. Ja, tyvärr. Vissa män tror inte på kärlek vid första anblicken alls, andra förväxlar det med förtvivlan, och andra efterliknar skickligt och cyniskt.

Det kan dock inte sägas att vi inte fäster någon vikt vid den första kontakten. För det första, inom 5-6 sekunder utvärderar vi ditt utseende (och om halsen är tillräckligt låg, räcker det 2-3 sekunder). Och detta intryck är präglat i sinnet under lång tid. För många överskuggar det till och med efterföljande upptäckter: att jeans var bantande och linser gav en intressant nyans i ögonen. För det andra kan en man under de första sekunderna av dejting förstå mycket om din karaktär och till och med sexuella preferenser. Le, frisyr, gång – alla dessa icke-verbala signaler kan ge dig bort..

Här är en lista över bara de mest uppenbara sakerna som en man kan gissa på länge innan du slår ut den..

1. «Jag kan se att du är säker»

Nästan var och en av oss, som går in på ett kafé eller kryper på dansgolvet, kan vid första anblicken skilja blygsamma kvinnor från självsäkra kvinnor, även om de senare inte bär polisuniformer eller svart latex. Vad är hemligheten? I förmågan att motstå min blick! Förlåt mig för dessa stötande analogier, men i vilda djur är det inte vanligt att stirra på varandra. Där är ett öppet blick aggression, en inbjudan att slåss, så den svaga genast genast hans ögon. Konstigt nog händer samma sak i vilda människors värld och inte bara mellan män. En självsäker kvinna ser öppet på en man, och om hon möter hans ögon börjar hon inte fnissa dumt och ser inte bort och släpper falska ögonfransar i glaset. Om du ler till mig och bjuder in mig till nästa steg, men inte bryter ögonkontakten, är du säker. Det finns också indirekta tecken: till exempel korsar du inte benen utan sitter med knäna något isär. Men om du lasso mig med dina ögon, kommer jag knappast att titta på dina ben..

2. «Jag insåg genast att det är bättre att inte röra med dig.»

Låt oss kalla denna hypertrofierade flirt. Om en kvinna under de första sekunderna av bekantskap gör något av följande: slickar läpparna eller börjar fluffa håret så intensivt, som om hon försöker driva ut en tvättbjörn som har lagt sig där, är vi oroliga. Det är väldigt dåligt om hon initierar taktil kontakt under de första sekunderna. Till exempel, som om han av en slump berör min hand eller trycker mot mitt bröst. Professionella strippare gör detta med avsikt för att tigga om fler tips – men varför behöver du det?

3. «Jag slår vad om att du redan är upptagen.»

Det framgår direkt av en kvinna om hon är kär i någon eller inte längre. Och det är inte ens en fråga om en vigselring som är ordentligt inbäddad i ett finger, det kan bara täckas med foundation. En kvinna vars hjärta inte är fritt kommer aldrig att titta på en man värderande. Ett uttråkat, kortfattat, dåligt fokuserat utseende är det maximala vi kan lita på om du är upptagen. Även om en man visar sig vara stilig, kommer en kvinna som är kär i någon annan aldrig att försöka möta hans ögon eller helt enkelt stirra på honom i mer än en sekund. Detta är universellt, vilket är anledningen till att vissa förlorare har lärt sig att ha med sig en trevlig kompis överallt för att separera fria kvinnor från upptagen..

4. «Du verkar ha tappat.»

Detta beteende inträffar i två fall: om du kom till en fest med en vän eller om jag hade nerven att göra det. Hur många gånger har jag hänt att en kvinna instinktivt begränsar ögonen när hon tittar på henne eller min följeslagare. Detta är ett säkert tecken på undertryckt konkurrenskraft. En person som känner hennes underlägsenhet (till och med imaginär) framför sin vän eller bara någon annan kvinna i rummet beter sig alltid på ett visst sätt: hon talar högre, gestikulerar mer aktivt och försöker, om inte att förbränna sin rival med en blick, torka åtminstone henne från mig, stäng henne från min se med din (oftast benägna att fylla) kropp. Om syftet med min utflykt är sex (oavsett vem och hur hög kvalitet), så är sådana kvinnor en riktig gåva för mig. Annars kommer jag att försöka hålla mig borta från dem eller be en kamikaze-vän att ta dem på mig själv..

5. «Det är klart för mig att du inte är emot sex.»

Jag kommer inte att garantera din kärlek till sex i allmänhet, men det faktum att du inte har något emot att göra det med mig blev uppenbart för mig så snart jag gick in i denna bar. Ingen mysticism – vanlig fysiologi. När du ser en man utvärderar du honom omedvetet. Allt detta händer på några sekunder och ofta obemärkt av dig. Men i slutet får vi en standardreaktion: lätt obehag i underlivet och en önskan att snabbt göra något med benen. En kvinnas ben är i allmänhet den bästa indikatorn på hennes upphetsning. Om en vacker främling klämmer på knäna, eller kastar benen över benen, eller börjar försiktigt vinkla tån, så är det tydligt hennes avsikter. Det är fantastiskt om en tjej leker med en sko och skakar tån. Även om baren bara kan bli för varm …

6. «Jag vet att du vill byta pojkvän.»

Jag kan ge ett exempel från min biografi, men jag är rädd att det kommer att kosta mig ett svart öga om den killen plötsligt hittar mig. Därför kommer jag att beskriva hur det händer i allmänhet. När en man träffar en kvinna som redan bor med någon (möter / är) kan han alltid bedöma hur starkt parets förhållande är. Detta kan förstås även efter att ha sett ett slumpmässigt par på ett kafé. Du förråds som vanligt av dina ögon. Om du, när du träffar mig, kastar en instinktiv blick på mina strategiskt viktiga punkter – stövlar, ansikte och rumpa – är du mentalt fortfarande i sökning och anser inte att din följeslagare är det sista alternativet. Det finns också mindre tecken: till exempel skrattar du inte av hans skämt, utan ler bara tätt. Men om jag fick det blicket behöver jag inte ens leta efter nya bevis. Bättre att leta efter en pall eller något annat vapen med ögonen – om din garderobliknande kamrat också fångade upp den.

7. «Jag insåg att jag äntligen hittade dig»

Jag träffade min blivande fru, oavsett hur banal, vid en skönhetstävling. Jag kunde inte låta bli att lägga märke till att hon är väldigt smart och målmedveten (någon man förstår omedelbart detta vid synen av oseriösa blommor på genomskinliga underkläder). Men även detta avgjorde inte mitt öde. Faktum är att jag, när jag gick upp till henne, uttalade den mest idiotiska frasen jag kunde tänka mig: «Wow, vilket intressant nummer du har, du kan vända det upp och ner!» Och även om hon hade en skylt med siffran «69» i händerna, minskade inte situationens hopplöshet. Men hon tittade på mig och log. Och det var inte en flirtig grimas – det var precis vad varje man drömmer om att se: ett artigt ifrågasättande leende som ursäktar min idiot och uppmanar mig att tala vidare. Det är från denna reaktion som vi förstår att vi inte längre kan låtsas att hon är här, samma kvinna. Det mesta av det jag lärde mig om min framtida fru i det ögonblick hon log det leendet visade sig vara sant..